Skryta……bör man annars…. surar ens duktiga valpköpare till lite på en. De där valpköparna man har lyckats lura till sig som faktiskt tävlar. De som “are bringing home the bacon” liksom. Hämtar hem ära o berömmelse till ens uppfödning o kennelnamn. Man ska uppdatera sin hemsida, sin blogg, sin Facebook, sin….. ja det tar liksom aldrig slut. Jag tycker att sånt är så himla tråkigt att pyssla med. Har annat att göra än att sitta framför hemsidan o knåpa. Helst ska man skriva att man är skitlycklig också, älskar allt o alla o framför allt så ska man älska sina hundar så mycket att man nästan gråter när man ser dem. Blir så trött på sånt. Har man sen verkligen “gåvan” så ska man skriva så att hela världen tycker att man är en riktigt FIN människa o är det sedan lite synd om en då o då så är ens lycka gjord… Jag är inte nån fin människa, är en riktig surkärring den mesta tiden. Fråga vem som helst! Jag älskar inte mina hundar mer än mina barn heller, mer än karln ja, men inte mer än barnen…. Jag tycker väldigt mycket om dem, hundarna alltså, o jag skulle aldrig vilja leva mitt liv utan dem men de är fortfarande hundar, sorry folks, men så är det, sån är jag.

Resultat ska naturligtvis redovisas o jag ber om ursäkt för alla berörda för att jag är så dålig på det. Jag förstår att det blir lite som med sannolikheten för Harrisburgolyckan när jag inte kommer ihåg att rapportera. Det var väl så att sannolikheten för att atomkraftverket i Harrisburg skulle gå o få en härdsmälta var så liten så att det nog egentligen inte fanns. Så är det nog lite med min uppdatering av resultat också. Att sannolikheten för att jag ska komma ihåg att göra det är så liten så när jag väl gör det är det inte säkert att jag faktiskt gjort det iaf….

Men jag HAR faktiskt en hel hög med duktiga valpköpare. Inte bara de som tävlar utan även de som “bara” håller på med sina jyckar hemmavid. Mest är det Schapparna som visar framfötterna för tillfället. Det har ju inte blivit så många Bouviervalpar de senaste åren men nu känns det som om de är på “G” igen. Går o väntar på ett Korningsdiplom som Bouviererna skrapat ihop. Fast när det gäller det verkar det vara lite som med Harrisburg, sannolikheten för att det verkligen ska komma……..

Flera av Schapparna har iaf varit ute på tävlingsbanorna. Anette Lindgren o “Eston”, LPI LPII RLD F RLD N Excerno Ezhno Does, gick o blev 2a i “Årets Lydnadschappe 2013” o 3a “Årets RallylydnadsSchappe”, inte illa pinkat…. De har varit grymma under året som gått. O nu måste jag säga det annars får jag bassning av Anette, fyra titlar på 13 tävlingar sedan 11 maj, och en klassvinst per titel har de skrapat ihop. Vilket Team! Susanne o Kitchi har fått ihop till LPI o LPII, Tova o Choise LPI, Lotta o Yoomee LPI LPII o nu även RLD N. Cecilia o SEUCH DK UCH FI UCH LPI RLD N Excerno Selphie Tilmitt har också lagt RLD  F till titelraden i år. Ida o Hopper tränar för fullt o är kanonduktiga, de sätter nog snart en tass eller två på tävlingsbanan. Linnea är också på “G” med Tacky o Pahana. Jag hoppas att jag inte glömt någon nu… Det är så roligt att se hur bra det går o det är verkligen ett privilegium som uppfödare när så många duktiga hundmänniskor väljer hundar från ens uppfödning.

Stort tack till alla er som tar så väl hand om era Excernohundar. För att ni älskar dem, vårdar dem o ger dem ett gott hundliv. Det är så roligt att följa er resa tillsammans.